Tuesday, August 18, 2009

Prvý post, Calvin Harris - Ready for the Weekend

Mám predstavy ako by mal vyzerať ideálny prvý post na hudobno-kultúrnom blogu:

a) Úžasná skladba, ktorú čitateľ pravdepodobne nepozná a v ktorej by sa mohol nachvíľu rozplynúť, napríklad Horse trainer od Neotropic. Ku ktorej by autor blogu mohol dať historku - zoznámenie sa so skladbou cez Biomata, výmena darčekov priamo s Riz Maslen, o mesiac budem bývať na rovnakej ulici ako hudobníčka, redakcia časopisu Wire bude čoby bicyklom dohodil atď.

b) Menej známy popový klenot ako This is the dream of Win and Regime od Final Fantasy, dať živý link na videozáznam jeho koncertu, povedať o prídavku Pleach, plum, pear; spomenúť si na koncert Joanny Newsom v Arche, rozplývať sa.

c) Čosi úplne zinadiaľ, Yma Sumac a jej album Mambo!, plne využitá štyri a pól oktávy hlasového rozsahu, od hrdelnej animálnosti až po operné výšiny. Vstupná brána do sveta obskurných nahrávok, ktorými autor blogu zčasti žije.

d) Článkami ako Dekonstrukce indierocku či Úvodom do dubstepu, ktoré boli napísané, ale nemali kde výjsť. Niečim, čo by sa snažilo v tme nadviazať na slovenské diskurzy súčasnej nevážnej hudby, ktoré tu predsa niekde musia byť.

e) Sériou minirecenzií na nové milované nahrávky.

Hocičím čo by išlo trochu hlbšie, vykresľovalo hudobnú identitu autora.

Ale dnes nič z toho, dnes mám v prehrávači niečo čo sa mi nepáči ako celok, ale niektoré prvky ma priťahujú. Synťáky ma na čerstvom albume Calvina Harrisa ubíjajú, ale napríklad v skladbe worst day si viem nájsť niečo čo priťahuje moju pozornosť. Aspoň som vedel, dokým som to počúval cez slúchadlá. A tak sa tu venujem banálnemu sezónnemu popu namiesto árie od Alexandra Balenescu, a to preto, že to čo ma v niečom odpudzuje, mi tiež pomáha uvedomovať si niečo o sebe.

Vitajte.

1 comment:

  1. dongtam
    mu private
    tim phong tro
    http://nhatroso.com/
    nhac san cuc manh
    tổng đài tư vấn luật
    http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
    văn phòng luật
    tổng đài tư vấn pháp luật
    thành lập công ty
    http://we-cooking.com/
    chém gió
    trung tâm ngoại ngữ

    Cuối cùng người của Hắc Ám Thần Điện bị đánh chết, tứ đại Nhân Tộc cường giả chạy đến bên người Nhạc Thành, mà người của Tam đại Thú Tộc do dự một chút, cũng đến bên người Nhạc Thành, trong đó có một tên bốn sao Đấu Thánh Viễn cổ hổ tộc nhìn Nhạc Thành nói:

    - Nhạc tộc trưởng, ngươi đã đáp ứng chuyện của chúng ta sẽ không đổi ý, mời người thả lão tổ chúng ta ra.

    Tên bốn sao Đấu Thánh hiện tại đối mặt với Nhạc Thành, trong lòng có chút sợ hãi, nếu đối phương không thả người, hắn căn bản không thể làm gì.

    Lúc này Nhạc Thành nhìn vào đám người Tam đại Thú Tộc, lúc trước có bốn mươi vạn người, lúc này chỉ còn lại mười vạn, vẫn lạc ba phần tư, Đấu Tôn cường giả số lượng cũng không đến hai nghìn, Đấu Thánh cường giả chỉ có sáu bảy người, thực lực cao nhất cũng chỉ có một tên Viễn Cổ Minh Xà Tộc năm sao Đấu Thánh mà thôi.

    - Yên tâm, lời nói của ta chắc chắn giữ lời, ta nói muốn thả người, vậy thì sẽ thả người.

    Nhạc Thành khẽ mỉm cười nói.

    ReplyDelete