Monday, November 30, 2009

Xela - The Divine (2009, Digitalis); Philip Jeck - The Spool (2009, Tapeworm), Tapes - Hissing Theatricals (2009, Jahtari)

Kazety sú zjavne v kurze. Toto nie je naozajstný post, len som písal odpoveď casi cada minuto na nadšené zdieľanie albumu Brosound od Sundog Peacehouse.

keď už sme pri týchto psychedelicky sfarbených pastorálnych selankách od digitalis, kde žblnkotá neznečistená bystrina, nad ktorou poletujú ľúbezne čvirikotajúce vtáčiky,
tak hneď v susedstve si postavil kostol Xela, kde zvony vrstevnato odbíjajú, a švárne dievky spievajú elégie, vnorené do drone-u maľovaného podobnou paletou ako sundog.


digitalis má celkom vyjasnenú estetiku toho čo vydávajú, a mám pocit ako keby tých kaziet vydali tento rok das 70, môžu tam byť ďalšie skryté čierne perly.

ad renesancia kaziet:
aktuálne číslo His Voice je venované kazetám: Tance na tenkem pásku

nedávno som bol na úvodnom večierku vydavateľstva Tapeworm, a aj keď koncerty s kazetami nemali nič spoločné, prvý release je celkom zaujímavý philip jeck - spool


Tapes vydali tento mesiac EP Hissing Theatricals
, 8bit digidub, ktorý prehrali na pásky, čo tomu dodalo textúru, ale zároveň sa im darí zachovať zvukovú hĺbku (Peter Bayne o tom pekne píše).

No comments:

Post a Comment