Friday, November 12, 2010

Rozšírenie záberu blogu

Pôvodne som zvažoval zamerať tento zápisník len na veci voľne súvisiace s mojimi aktivitami okolo hudby - články pre rôzne publikácie, relácie, minirecenzie, reporty, kde aktuálne púšťam hudbu.
Čo som robil len striedmo a neúplne, keďže väčšinu času (čo mi zvýši po prokrastinácii) venujem akademickej činnosti. Ako seba-motiváciu na písanie rozširujem zápisník aj na zaznamenávanie ďalších aktivít:
a) kultúra - okrem hudby sa v krátkosti budem venovať i knihám a komiksom, ktoré čítam (možno trochu aj filmom, ale ďaleko sú časy, keď som písal recenziu na hraný film Scooby Doo),
b) odborné/akademické aktivity - keďže vlastné odborné články publikujem zriedkavo, tak si tu budem zapisovať aké zaujímavé a poburujúce články práve čítam, ich podstatné časti, prípadne krátke komentáre k nim. Témy sú široké - od úzko zameranej témy pirátstva kultúrnej produkcie (téma mojej dizertácie), cez socio-kultúrne aspekty nových médií (predmet, ktorý učím) až po náhodne objavené články z odborných časopisov (keďže si rád čítam o tom čomu sa venujú kolegovia). Pričom určite sa zjavia aj nejaké knižnično-informačné témy.

Organizáciu blogu budem realizovať cez tagy, zatiaľ predstava:
- každý typ kultúry cez príznačné kultúra+: hudba, knihy, komiksy, film,...
- akademické typy sa mi utriedia používaním,
- odkazy na články inde cez: odkazy

No comments:

Post a Comment